Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στον Αρχιεπίσκοπο

Τα προεδρεία των φοιτητικών συλλόγων των δύο Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής επισκέφθηκαν σήμερα και δέχθηκαν θερμή υποδοχή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Η συζήτηση τους με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος περιστράφηκε γύρω από μορφωτικά και γενικότερου ενδιαφέροντος ζητήματα που αφορούν τη φοιτητική ζωή και τον ρόλο των νέων στην εξύψωση των κοινωνικών αξιών και την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Μακαριώτατος δεν έκρυψε την χαρά του διαπιστώνοντας τη συγκρότηση της σκέψης των εκπροσώπων των φοιτητών και την υγιή δυναμική και αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή και το μέλλον, μια "καθαρά χριστιανική" αντίληψη των πραγμάτων, όπως τη χαρακτήρισε.

Η κατάληξη της συζήτησης είχε και ένα πρακτικό και πολύ ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη της συνεργασίας των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής με τι δομές πρόνοιας, φιλανθρωπίας και πολιτισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στη βάση του εθελοντισμού.


"Τα νιάτα, τα μορφωμένα εν Χριστώ νιάτα", σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, "όταν αναλαμβάνουν δράση κάνουν τη διαφορά από την πρώτη στιγμή''.