Πασχαλινή Εκδήλωση στην Ενορία Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου

Παλαιό πασχαλινό έθιμο αναβιώνει τα τελευταία χρόνια η ενορία Αγίου Βασιλείου Σταθμού Λιανοκλαδίου και την Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου  μετά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία πραγματοποίησε με επιτυχία πασχαλινή   εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς.

           Από νωρίς τα μέλη των παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων παίδων και ενηλίκων της Ενορίας  ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές τους, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία.

           Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  μίλησε στο εκκλησίασμα ο εφημέριος π. Νικόλαος Καρανάσιος.Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ανθρώπους εκείνους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδηλώσεως όπως τα καταστήματα της ενορίας που προσέφεραν τα γλυκίσματα, τον πρόεδρο της ένωσης βιομηχανίας γάλακτος, τον κ Νικόλαο Αντωνόπουλο γραφικές τέχνες, το διοικητικό συμβούλιο του πνευματικού κέντρου Σταυρού, το λαογραφικό μουσείο Κωσταλεξίου, και τον υπεύθυνο κ Δημήτριο Κανατά για την παραχώρηση των παραδοσιακών στολών καθώς και την κ Ευτυχία Κυροδήμου για την παραχώρηση των παιδικών στολών.

           Θερμά επίσης  ευχαρίστησε και την Αντιδήμαρχο κα Βίβιαν Αργύρη, η οποία ήταν παρούσα στην Θεία Λειτουργία και στην εκδήλωση.        Στην συνέχεια ο πατήρ Νικόλαος ανακοίνωσε ότι η ενορία απέκτησε εννέα παραδοσιακές στολές και σιγά σιγά δημιουργεί την δική της ιματιοθήκη με έσοδα από την πώληση των ημερολογίων «ο Ταξιάρχης» και από διάφορες εκδηλώσεις και δωρεές.


           Κλείνοντας τον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι έχουμε ευθύνη ως Έλληνες να διατηρήσουμε την πίστη και την παράδοση μας. Να αναβιώνουμε παλαιά έθιμα όπου στήνονταν χοροί με ανάλογα τραγούδια στο χώρο της Εκκλησίας μιας και ταιριάζει του Αγίου Γεωργίου και του Αποστόλου Θωμά να καμαρώσουμε τους χορευτές και έμπειρους χοροδιδασκάλους σκορπώντας χορό, αρμονία, κέφι. Όπου χαρά εκεί και ο Χριστός.     Ακολούθως έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ναού η μουσικοχορευτική εκδήλωση την οποία καταχειροκρότησαν μικροί και μεγάλοι και έλαβαν το πασχαλινό τους κέρασμα.