Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' στηρίζει την εκστρατεία για ενίσχυση της τράπεζας δοτών μυελού των οστών

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' στηρίζει την εκστρατεία για ενίσχυση της τράπεζας δοτών μυελού των οστών που διοργανώνει η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Στήριξης Αιματολογικών Ασθενών «Υστερα ήρθε η Ανοιξη» και το Καραϊσκάκειο Ιδρυμα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος καλεί τους πολίτες της Κύπρου, ηλικίας 18-45 ετών, να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα για τον ιερό αυτό σκοπό και να προσέλθουν σ’ έναν από τους οκτώ σταθμούς των εκδηλώσεων που όρισε με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Οργάνωση Νοσηλευτών, όπου θα δώσουν απλά δείγμα σιέλου για ταυτοποίηση και καταγραφή στο Αρχείο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

“Με τον απλό, αλλά και επιστημονικό αυτό τρόπο, θα ενισχύσουμε το Αρχείο δοτών μυελού των οστών του Καραϊσκάκειου Ιατρικού Ιδρύματος και, παράλληλα, θα ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς την ασθένεια της λευχαιμίας. Για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο ευτυχέστερο”, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος.


Η φιλανθρωπική αυτή εκστρατεία, έχει ως σύνθημα «Ένα λεπτό από σένα, μια ζωή για μένα» και διοργανώνεται το Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4.00 το απόγευμα, σ’ όλη την ελεύθερη Κύπρο.