Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό στη Λάρισα

Με ιερά κατάνυξη και με την παρουσία πολλών πιστών τελέσθηκε η μεγάλη Ιερά Αγρυπνία της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου την ευλογημένη βραδυά της Κυριακής 13 Αυγούστου, ευθύς αμέσως μετά την τελευταία ιερά παράκληση της Παναγίας.

Στην ιερά αγρυπνία εψάλησαν τα εγκώμια του Επιταφίου της Παναγίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, τους πατέρες, τους Ιεροψάλτες, και τον λαό του Θεού, που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, προκειμένου να ασπαστούν τον επιτάφιο της Παναγίας και να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στον όρο Θεοτόκος και ομίλησε για την Παναγία ως Μητέρα, Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων μας.


Αναφέρθηκε ακόμη στις μεγάλες Μητέρες της ιεράς μας Ιστορίας και σε αυτές που τις καταξίωσαν τα παιδιά τους κι έμειναν στην ιστορία σαν Μητέρες εξάκουστες και θαυμαστές, αλλά υπογράμμισε ότι η Αγία Γραφή δεν παραλείπει να περιγράφει με συμπάθεια και τρυφερότητα και τις απαξιωμένες από τα παιδιά τους μητέρες, όπως η μητέρα του Σισάρα, που περίμενε το παιδί της να έλθει με σκύλα και λάφυρα νικητής από τον πόλεμο, μα αυτός δεν γύρισε, αλλά απέθανε από τα χέρια μιας γυναίκας και άλλες πάλι, που όμως ήταν μητέρες κι εμείς πρέπει να τιμάμε κάθε μητέρα και βέβαια πρώτη από όλες αυτή την Μητέρα, την Παναγία, την Μητέρα του Φωτός, που προσφέρεται σαν Μητέρα όλων μας και μας προστατεύει και την επίγεια ζωή μας αλλά και που μας ενισχύει στον αγώνα της αιώνιας προοπτικής μας, της Βασιλείας του Θεού.